نمایندگی فروش شیر برقی کاموزی


شیر برقی یا سلونوئید ولو یک شیر برای عبور مایعات و هوا هست که باز و بسته شدن آن به

وسیله برق صورت می گیرد. در واقع سلونوئید ولو همان شیر برقی هست که این عبارت

انگلیسی هست و آن را به صورت انگلیسی خوانده اما نوشتن آن را آمده اند به صورت فارسی

نوشته اند.

میشود گفت که عملکرد شیر برقی شبیه به کنتاکتور هست، هر دوی اینها برای عمل کردن نیاز

به برق دارند و با وصل شدن برق به بوبین عمل قطع و وصل صورت می گیرد

شیر برقی کاموزی



شیر برقی کاموزی (Camozzi) یکی از محصولات با کیفیت و پرکاربرد در صنایع مختلف است که توسط شرکت ایتالیایی کاموزی تولید میشود. این شیرها به دلیل طراحی دقیق، عملکرد قابل اعتماد و دوام بالا، در سیستم های پنوماتیک و هیدرولیک مورد استفاده قرار میگیرند. شیرهای برقی کاموزی در انواع مختلفی مانند شیرهای دو طرفه، سه طرفه و چهار طرفه تولید می شوند و قابلیت کنترل جریان سیال (هوا یا مایع) را با دقت بالا فراهم میکنند. این شیرها معمولاً از مواد مقاوم مانند برنج، آلومینیوم یا استیل ساخته میشوند که باعث افزایش طول عمر و مقاومت در برابر شرایط سخت محیطی میشود. عملکرد شیرهای برقی کاموزی مبتنی بر سیگنال الکتریکی است که با اعمال ولتاژ به سیمپیچ (سلونوئید) شیر، باعث حرکت هسته و تغییر وضعیت شیر میشود. این ویژگی امکان کنترل از راه دور و اتوماسیون فرآیندها را فراهم میکند. از جمله مزایای شیرهای برقی کاموزی میتوان به سرعت پاسخگویی بالا، مصرف انرژی کم، نصب آسان و نگهداری کمینه اشاره کرد. این شیرها در صنایعی مانند خودروسازی، غذایی و دارویی، نفت و گاز، و سیستم های تهویه مطبوع کاربرد گستردهای دارند. شرکت کاموزی با ارائه گواهینامه های بین المللی مانند ISO 9001، کیفیت و استانداردهای بالای محصولات خود را تضمین میکند. در نتیجه، شیرهای برقی کاموزی به عنوان گزینهای ایده آل برای سیستم های کنترل سیالات در صنایع مدرن شناخته میشوند.



شیرهای برقی کاموزی (Camozzi) دارای ویژگی های فنی متنوع و پیشرفت های هستند که آنها را برای کاربردهای صنعتی ایده آل میسازند. در ادامه به برخی از مهمترین ویژگی های فنی این شیرها اشاره میشود:



مواد ساخت:



• بدنه شیرها معمولاً از مواد مقاوم مانند برنج، آلومینیوم یا استیل ضدزنگ ساخته میشوند که در برابر خوردگی، سایش و شرایط محیطی سخت مقاومت بالایی دارند.



• سیلها و اورینگ ها از مواد الاستومری مانند NBR (نیتریل) یا Vitonساخته میشوند که با سیالات مختلف سازگاری دارند.



ولتاژ کاری:



• شیرهای برقی کاموزی در ولتاژهای استاندارد عمل میکنند.



• برخی مدل ها قابلیت کار با طیف وسیعی از ولتاژها را دارند که انعطاف پذیری بیشتری در طراحی سیستم ها ایجاد میکند.



 نوع عملکرد:



• Normally Open NO: در حالت عادی باز هستند و با اعمال جریان بسته میشوند.



• Normally Closed NC: در حالت عادی بسته هستند و با اعمال جریان باز میشوند.



 Universal Bi-stable: قابلیت تغییر وضعیت بین باز و بسته را دارند.



 سرعت پاسخگویی:



• زمان پاسخگویی شیرهای برقی کاموزی معمولاً در محدوده 10 تا ۵۰ میلی ثانیه است که امکان کنترل سریع و دقیق جریان سیال را فراهم میکند.



 فشار کاری:



• فشار کاری این شیرها معمولاً بین ۰ تا ۱۰ بار (برای شیرهای پنوماتیک) و تا ۳۵۰ بار (برای شیرهای هیدرولیک) است.



• برخی مدلهای ویژه قابلیت تحمل فشارهای بالاتر را دارند.



دبی (Flow Rate):



  دبی شیرها بسته به اندازه و طراحی آنها متفاوت است و معمولاً بین ۲۰۰ تا ۱۰۰۰ لیتر بر دقیقه (برای شیرهای پنوماتیک) متغیر است.



 



سلونوئید چیست؟



آن قسمت از شیر برقی که مکانیزم آن باز و بسته کردن شیر هست سلونوئید گفته می شود. سلونوئید از سه قسمت سیم پیج – قاب و سنبه سلونوئید تشکیل شده که قاب ها از لایه های ورق فولاد ساخته شده و موقع وصل شدن برق به سیم پیچ، قاب آهنربا می شود و باعث جذب سنبه و حرکت آن می شود و سنبه سلونوئید قسمت متحرک درونی سلونوئید محسوب می شود.



شیر برقی نمونه های مختلفی دارد مثل شیر برقی سروو – شیر برقی NC – شیر برقی NO و غیره. شیرهای برقی به صورت دو راهه، سه راهه، و چهار راهه درست می شوند که در سه راهه مثل کنتاکت رله یک ورودی یا مشترک و دو خروجی که یکی در حالت عادی باز و دیگری در حالت عادی بسته می باشد. و در شیر برقی چهار راهه انگار دو تا شیر برقی به هم وصل شده اند یعنی دو تا ورودی داریم و دو تا خروجی.



یک سری نکات هست که در هنگام انتخاب شیر برقی باید به آن توجه کنیم:



1- ولتاژ ورودی: ولتاژ آن DC یا AC باشد و مقدار ولتاژ آن در چه بازهی باشد.



2- حداکثر زمان روشن بودن آن



3- اندازه دهانه چه سایزی باشد، تا مطابق با لوله ای که وصل کرده ایم یا قرار است تهیه کنیم باشد.



4- فشار : مقدار فشاری که می تواند تحمل کند که مقدار فشارش بر اساس بار است.



5- ماده ای قابل استفاده در آن : موادی که میخواهیم از آن عبور دهیم مثل مایعات، مایعات قابل انفجار و هوا.



از شیر برقی معمولا در دستگاه ها استفاده می شود که plc آن را کنترل می کند اما مثال های ساده تری هم هست که بشود از شیر برقی استفاده کرد. نمونه ساده آن، استفاده از آن برای آبیاری باغ و باغچه هست اگر بخواهیم آن را اتوماتیک آبیاری بکنیم می توانیم با استفاده از تایمر و شیر برقی این کار را انجام دهیم. نمونه دیگر استفاده از شیر برقی برای بشکه هست که می توانیم با فلوتر این فرمان را به شیر بدهیم تا هر موقع بشکه یا مخزن پر شد عمل قطع را برایمان انجام دهد.