در شیر برقی ها قسمتی به نام بوبین وجود دارد که از یک سیم پیچ تشکیل شده است. با عبور جریان الکتریکی از سیم پیچ های بوبین یک میدان مغناطیسی ایجاد می شود که قدرت این میدان مغناطیسی ایجاد شده با توجه به تعداد سیم پیچ های برقی تغییر می کند. این عبور جریان باعث قطع یا وصل شدن جریان سیالات در شیر برقی می شود. به این نوع از شیر ها سلونوئید گفته می شود. و برای مصارف گوناگون شیر برقی آبیاری، شیر برقی بخار و… استفاده میشوند.
پنوماتیکی
از شیر برقی پنوماتیک برقی می توان برای کنترل خطوط جریان و هم چنین مسائل ایمنی استفاده کرد. این شیرها بیشتر در صنایع شیمیایی کاربرد دارند. از دلایل کاربرد این نوع شیرها می توان به این مورد اشاره کرد که قطع و وصل جریان سیال را به صورت خودکار انجام می دهد. دامنه عملکردی این شیرها معمولاً بین بیست و چهار تا دویست و بیست ولت است. که همین عامل سبب شده تا تنوع زیادی در طراحی این نوع شیرها به جود بیاید. شیر های پنوماتیکی در دو نوع تقسیم بندی در بازار عرضه می شوند که می توان به تقسیم بندی بر اساس دریچه و تعداد بوبین اشاره کرد. این شیر ها در انواع 5/2،3/2،2/2 و 5/3 طراحی و تولید می شوند که نوع 5/2 از کاربردی ترین آن ها به حساب می آید. علاوه بر این شیر برقی پنوماتیک با دریچه عملکرد مستقیم، هدایت کننده و دریچه دو طرفه وجود دارد که با توجه به کارایی مورد نیاز خود به انتخاب انواع آن ها بپردازید.
هیدرولیکی
شیر برقی هیدرولیک یک دستگاه صنعتی است. این نوع شیرهای برقی به کمک نیروی الکتریکی به کنترل جریان در سیستم میپردازند. در واقع آنچه توسط شیر برقی هیدرولیک اتفاق می افتد، قطع و وصل جریان سیال و مایع موجود در سیستم هیدرولیک است. از انواع آن می توان به شیر یک کله و شیر دو کله اشاره کرد. سوکت شیربرقی هیدرولیک می تواند در دو جایگاه بیرون یا درونی واقع شود که از نوع سیمی نیز می تواند تهیه شود. فرمان الکتریکی نیز به وسیله همین سوکت به بوبین انتقال داده می شود.
کنترلی
شیر برقی کنترلی تجهیزاتی برای مهار جریان و فشار مایعات درون لوله ها هستند. این نوع شیرها هنگامی که در جریان سیال اختلاف فشار وجود داشته باشد کاربرد دارند. برای انتخاب شیرهای کنترلی باید به سایز، نوع اتصال، دمای کار، فشار، نوع سیال، نوع بدنه و عملکرد توجه شود.استفاده از شیر برقی کنترلی مزایای زیادی دارد که از جمله مهم ترین آن ها می توان به کارکرد اتوماتیک،نصب راحت و آسان، مدیریت انرژِی، بدون مانع، دوستدار محیط زیست، مقرون به صرفه اشاره کرد.