انکودر هیداک


انکودر ها حرکت دورانی یا خطی را به سیگنال دیجیتالی ۰ یا ۱ تبدیل می کنند ) بعضی از

انکودر ها خروجی آنالوگ ۰ تا ۱۰ ولت و یا ۴ تا ۲۰ میلی آمپر دارند). انکودر ها به انواع انکودر

نوری و انکودر مغناطیسی، انکودر خطی (line encoder)، انکودر مطلق، روتاری انکودر

افزایشی، اینکودر دوار (Rotary encoder) و انکودر خازنی تقسیم بندی می شوند.

روتاری انکودر خازنی



روتاری انکودر های خازنی نسبت به دو مدل قبلی در دنیای صنعت تازه وارد محسوب می شوند. انکودر های خازنی از نظر نیرومندی مانند مدل های مغناطیسی هستند ولی قدرت تفکیک پذیری انکودر های نوری از روتاری انکودرهای خازنی بالاتر است. البته انکودر های خازنی بدون توجه به نوع تکنولوژی مورد استفاده قابلیت تشخیص حرکت و تبدیل آن به سیگنال های استاندارد رایج در صنعت را دارا هستند.



اما با این وجود روتاری انکودر افزایشی نسبت به این انکودر ها بیشترین کاربرد را دارند مخصوصا اگر قابل برنامه ریزی باشند. زیرا این روتاری انکودرها خروجی پالس را با دقت بیشتری ارائه می دهند.



روتاری انکودر مغناطیسی



انکودر های مغناطیسی با وجود اینکه از انکودر های نوری مقاوم ترند و اغلب در محیط های در معرض آلودگی ، بخار، لرزش و سایر انواع تداخل های محیطی استفاده می شونداما با این حال قدرت تفکیک resolution یا دقت انکودر های نوری بالاتر می باشد .در انکودر مغناطیسی شیار های شفافی که در انکودر نوری داشتیم، اینبار قابل تشخیص با سنسور مغناطیسی هستند و دوران آن ها و رد شدن مرتب آنها از کنار سنسور امکان سنجش به ما می دهد.



انکودر خطی



به انکودر های خطی " خط کش دیجیتال " نیز گفته می شود . در این جا بیشتر تمرکزمان روی انکودرهای دورانی است که البته انکودر های خطی کانسپت عملکردی ) نه کاربردی( بسیار مشابه با انکودرهای دورانی دارند.

انکودر موتور



انکودر موتور به یک روتاری انکودر گفته می شود که می تواند به موتور الکتریکی وصل شده و یک خروجی یا یک سیگنال جهت مشخص کردن جهت و یا سرعت و یا موقعیت شفت روتاری انکودری را که بر روی موتور قرار دارد ، فراهم کند.